Algemene voorwaarden huwelijksfotografie Stijn Swinnen

Algemene voorwaarden huwelijksfotografie Stijn Swinnen (Eskwadraat VOF). Deze voorwaarden zijn alleen geldig bij foto opdrachten als huwelijk, huwelijksreportage en huwelijksalbum.

 1. Een offerte is 30 dagen geldig, tenzij anders vermeld.
 2. De reservering van een huwelijksreportage bij Fotograaf Stijn Swinnen is definitief na het betalen van een voorschot.
 3. Het voorschot is gelijk aan de annulatiekost. Bij annulatie van een huwelijk wordt dit bedrag niet teruggevorderd.
 4. De prijzen kunnen elk moment worden aangepast. De prijs voor een huwelijksreportage die de klant krijgt op het moment van de boeking, blijft echter ongewijzigd ongeacht eventuele prijsstijgingen.
 5. De foto’s blijven intellectuele eigendom van de fotograaf. Het koppel kan foto’s ongelimiteerd printen en publiceren voor persoonlijke doeleinden. Het commercieel gebruik is niet toegestaan mits expliciete toestemming en een aangepaste vergoeding. Bij overtreding wordt er per foto een tarief van €250 aangerekend.
 6. Online prijzen en berekeningen zijn niet bindend en kunnen niet worden afgedwongen. Enkel een ondertekende offerte is bindend.
 7. Het aantal afgeleverde foto’s is afhankelijk van diverse variabelen en kan op voorhand onmogelijk worden bepaald.
 8. De fotograaf maakt een selectie uit alle foto’s en worden bewerkt in de best passende stijl. Foto’s die niet geselecteerd werden hebben een reden waarom ze niet werden gekozen. Deze foto’s worden niet verkregen.
 9. Als koppel ontvang je altijd de geselecteerde foto’s in hoge resolutie. De foto’s worden op een afgesloten online galerij geplaatst waar deze na login zelf kunnen worden gedownload. Deze galerij blijft minstens tot 1 jaar na het huwelijk online staan. Het is de verantwoordelijk van het koppel om alle foto’s tijdig te downloaden en een correcte en veilige back-up van deze foto’s te nemen.
 10. Voor het opzoeken en bewerken van foto’s na de periode van 1 jaar na een huwelijk, tenzij dit gebeurt in het kader van een bestelling, zullen extra kosten worden aangerekend.
 11. Foto’s blijven 2 jaar in het archief. Na deze periode kunnen foto’s niet meer worden opgevraagd.
 12. Extra prints en bestellingen gebeuren enkel via de online galerij. De bestelling wordt pas uitgevoerd na ontvangst of bewijs van betaling.
 13. De huwelijksreportage moet volledig worden betaald na ontvangst van de foto’s. Het downloaden van alle foto’s in hoge resolutie is pas mogelijk nadat de volledige betaling werd ontvangen.
 14. Huwelijksalbum moet worden betaald bij aanvang van de opmaak. Er zijn een onbeperkt aantal correctierondes inbegrepen. Correcties en opmerkingen worden online doorgegeven. Het album dient online te worden goedgekeurd alvores deze wordt gedrukt.
 15. De fotograaf heeft het recht en de toestemming om de foto’s te gebruiken, hergebruiken, publiceren en opnieuw te publiceren zonder beperking in ruimte, medium of tijd. De fotograaf zal extern gepubliceerde foto’s steeds eerst op voorhand. Foto’s die worden gepubliceerd voor eigen communicatiedoeleinden kunnen onbeperkt worden gebruikt. Indien het koppel dit niet wenst moet het koppel dit op voorhand melden en moet dit door beide partijen ondertekend worden bevestigd.
 16. In het onwaarschijnlijke geval dat de overeenkomst niet kan worden uitgevoerd wegens ziekte, letsel of een ander noodgeval buiten de wil van Stijn Swinnen, is de verantwoordelijkheid van Stijn Swinnen tegenover de opdrachtgever beperkt blijven tot het terugbetalen van alle bedragen die de reeds werd betaald. De fotograaf zal trachten een vervangende fotograaf te regelen. Indien geen vervanger kan worden gevonden worden alle bedragen die reeds betaald zijn terugbetaald aan de opdrachtgever, inclusief voorschot, met uitzondering van reeds geleverde diensten (drukwerk, pre-wedding sessie, enz.)