In vervoering met de bakfiets door Herent met Charlotte en Dimitri

Locatie: Herent, Leuven

“Je bouwt meteen een band op met Stijn"

“Met Stijn kies je voor een gemoedelijke stijl en niet voor een zakelijke aanpak waarbij elke minuut telt.” Dimitri blikt tevreden terug op de samenwerking met huwelijksfotograaf Stijn Swinnen.

Persoonlijke touch

“Een Google-zoektocht bracht Stijn op ons pad”, begint Dimitri zijn verhaal. “In tegenstelling tot andere fotografen die zich beperken tot een prijsopgave via e-mail, stelde Stijn meteen voor om langs te komen. Tijdens dat eerste gesprek leerden mijn vrouw Charlotte en ik Stijn beter kennen. En da’s mooi meegenomen. Want zo bouw je snel een band op.”

“Een tijdje later trokken we met Stijn naar het centrum van Leuven. Het doel? Een prewedding shoot om elkaar goed aan te voelen. En dat was een schot in de roos. Charlotte en ik zijn het niet gewend om te poseren voor een fotograaf. Tijdens de twee uur durende shoot hadden we alle tijd om te experimenteren. Onze onwennigheid verdween als sneeuw voor de zon. En voor Stijn werd het alsmaar duidelijker hoe wij onze grote dag zagen.”

Creativiteit troef

“Tijdens onze huwelijksdag plooide Stijn zich helemaal naar onze wensen. Toen hij hoorde dat we per fiets van ons huis naar de kerk zouden gaan, stelde hij spontaan voor om mee te fietsen. En dat was maar het begin van Stijns creativiteit.

Na het officiële gedeelte besloten we om wat foto’s te maken in een weide in de buurt van de feestzaal. Een antieke zetel in die zaal trok Stijns aandacht. Zijn idee? We zetten de fauteuil in de weide als eigenzinnig decoratiestuk. Zo gezegd, zo gedaan.”

Familiefoto met antieke zetel in de wei tijdens huwelijk

"Met Stijn kies je voor een losse gemoedelijke stijl en niet voor een zakelijke aanpak waarbij elke minuut telt.”

“En het resultaat mag er zijn. Het huwelijksalbum overtrof al onze verwachtingen. Het oogde fraai en we hadden geen enkele opmerking. Onze tevredenheid bracht ook mijn jongere broer op ideeën. Want toen hij een halfjaar later in het huwelijksbootje stapte, nam ook hij Stijn onder de arm als huwelijksfotograaf.”

Andere aanpak

“Hou je van persoonlijk contact in een losse en aangename sfeer? Dan ben je bij Stijn aan het goede adres. In de prijsopgaves van andere fotografen staan vaak de maximale uurprestaties vermeld. Stijn pakt het anders aan. Hij neemt alle tijd om je mooiste dag vast te leggen zoals jij dat wilt. En daarbij durft hij de klok wel eens uit het oog te verliezen.”

Helemaal overtuigd?