Cynthia en Jens getrouwd in Antwerpen

Locatie: Antwerpen – Berchem – Schilde

Cynthia is in haar vrije tijd zelf ook fotografe. Beiden actief in de wereld van schrijven en uitgeverijen was het onmiddellijk duidelijk dat Cynthia en Jens een creatief koppel zijn die veel oog voor detail hebben. 

Tijdens de voorbereidende gesprekken werd de “klik” al snel gemaakt. Een pre-wedding fotoshoot werd in het midden van de winter in Mechelen georganiseerd. Ondanks de bijtende vrieskou spetterde de passie ervan af.

Indien het zou kunnen, fotografeerde ik zelf mijn huwelijk.

Cynthia en Jens zijn overtuigde doe-het-zelvers die weten wat ze willen. Keep it simple is ongetwijfeld een motto dat ze beiden ondersteunen.

De ochtend van het huwelijk verliep uitzonderlijk ontspannen. De make-up werd zelf gedaan, een vriendin hielp met het kleed aan te trekken en was ook chauffeur om ons naar het stadscentrum te brengen.

 

Cytnhia en Jens wandelend door de Wijngaardstraat in Antwerpen

Voor de fotoreportage in het centrum van Antwerpen hadden we een zee van tijd. Eerst wandelend langs de kaaien waar Cynthia en Jens in de prille studententijd ook veel tijd doorbrachten. En waar de allereerste kus werd gegeven. 

Gaandeweg kuierden we door het centrum van Antwerpen richting de stadsbibliotheek aan het Hendrik Conscienceplein. Geen betere manier om deze romanticus te eren dan elkaar innig te kussen voor diens standbeeld. 

Het feest en de plechtigheid ging door in een voetballokaal in Schilde dat helemaal in feestelijke stemming werd omgetoverd. De hele familie, vele vrienden en collega’s genoten mee van een ceremonie gevuld met persoonlijke verhalen en anecdotes. Zowel de ceremonie als de openingsdans werd door de muziekgroep waar Jens in’t verleden bij speelde muzikaal ondersteund.

Daarna kon het feest helemaal losbarsten en werd er tot in de vroegste ogen gedanst, gefeest en gefotografeerd.

Je kan in de fotoreeks perfect zien hoe ontspannen het feest was en hoe iedereen op zijn eigen manier het feest beleefd heeft. Dat is voor een huwelijksreportage, lijkt me, ideaal!