Workflow

Voorbereiding van het huwelijk

Alle details voor de aanvang van het huwelijk en ter voorbereiding van een vlekkeloos verloop van de dag.

Pre-wedding fotosessie

Fotosessie in casual sfeer, eventueel samen met kinderen of dierbare huisdieren. Op leuke locatie in omgeving van huis of plaats die betekenis heeft voor jullie. Doel is elkaar wat beter te leren kennen, de fotograaf kan wat tips geven waarop te letten, wat zeker niet te doen op de dag van het huwelijk.

Bij voorkeur kies je zelf een locatie dat voor jullie betekenis heeft of jullie zelf mooi vinden. Als fotograaf leer ik graag nieuwe plaatsen kennen. Zo wil ik vermijden dat deze fotosessies altijd op dezelfde locatie doorgaat.

De mooiste foto’s worden in een persoonlijke online galerij geplaatst.

Je ontvangt 10 download credits voor download van de favoriete foto’s op hoge resolutie. Foto’s kunnen vrij worden gebruikt voor opmaak uitnodigingskaarten, decoratie op huwelijk of om de bedankjes mee te versieren. 

Persoonlijk voorbereidend gesprek

Ik kom bij jullie thuis of we spreken af in Mechelen om het dagverloop en indeling van de dag te bespreken. Dit is belangrijk om te weten wie zich waar zal bevinden en waar de fotograaf verwacht wordt indien er zaken op diverse locaties gebeuren.

Indien gewenst kan ik jullie helpen bij het opstellen van de planning.

Als alle details reeds gekend zijn kunnen deze zaken ook worden besproken tijdens het eerste ontmoetingsgesprek.

De huwelijksdag

Fotografie van het huwelijk zoals afgesproken in de offerte en het voorbereidende gesprek.

Het huwelijk verloopt zoals gepland en eerder uitvoerig besproken. Belangrijk is dat ik die dag zo weinig mogelijk opvallend aanwezig zal zijn. Zo kan ik jullie huwelijk het best in beeld brengen.

Hiernaast vind je de meest gestelde vragen in verband mijn aanwezigheid als fotograaf.

Heb je extra vragen waarvan je het antwoord nog niet weet? Laat zeker iets weten!

Moeten we voor jou ook eten voorzien? 
Ja, als fotograaf krijg ik ook honger. Zonder eten functioneer ik net zoals jij minder goed. 

Heb jij bepaalde allergieën?
Neen

Voorzien we een plaats aan tafel?
Bij voorkeur wel, hierdoor mis ik niets van het feest en kan ik inspelen op wat er gebeurt. Zit ik ergens apart is dat moeilijker.

Na het huwelijk

Wachten op de mooie resultaten, verwerking van de foto’s, de herinneringen vereeuwigd in een uniek huwelijksalbum.

Verwerking foto’s

Het feest is voorbij en misschien vertrekken jullie onmiddellijk op huwelijksreis. Wanneer je terugkomt blijven er nog enkel de herinneringen over om jullie prachtige huwelijksdag te herinneren. En de foto’s en video’s om die mooie herinneringen terug naar boven te halen. Alle foto’s worden één voor één manueel geselecteerd. 

Foto’s worden gecorrigeerd op basis van belichting, kleurtemperatuur en contrast. Waar nodig worden de foto’s bijgesneden en verwijder ik storende elementen. Kies je voor een foto album worden de gekozen foto’s extra nauwkeurig nagekeken.

Foto galerij

Mogelijkheden als koppel

Met de persoonlijke toegangsaccount kunnen jullie alle foto’s online bekijken. Zijn er foto’s die jullie liever toch niet willen tonen kan je deze zelf verbergen voor het publiek.

Jullie ontvangen een ‘download credit’ waarmee tot 10 foto’s in hoge resolutie kunnen worden gedownload alvorens de eindfactuur wordt betaald. Deze kan je gebruiken om bijvoorbeeld een bedankkaartje te maken. Uiteraard kunnen wij deze ook voor jullie opmaken.

Het downloaden van de overige foto’s is mogelijk zodra de eindbetaling werd ontvangen. De foto galerij is beschikbaar voor 3 jaar. Daarna jaarlijks verlengbaar.

Het is ook mogelijk om vanuit de galerij rechtstreeks grote afdrukken, foto op canvas, MDF of dibond te bestellen.

 

 

Mogelijkheden voor de gasten

Gasten en familieleden die zich op voorhand hebben geregistreerd krijgen automatisch een e-mail zodra de foto’s van jullie huwelijk worden gepubliceerd. Eénmaal de foto’s publiek worden gemaakt kan de link ook met anderen worden gedeeld. De galerij wordt met een wachtwoord beveiligd zodat deze enkel door jullie gasten kan worden bekeken.

Gasten kunnen zelf door alle foto’s bladeren, deze als favoriet aanduiden, rechtstreeks delen op Facebook, Twitter of andere sociale media.

Het bespaart jullie ontzettend veel tijd. Je moet zelf geen selecties maken voor nonkel X of alle lieve collega’s. Verlies geen tijd met het selecteren, kopiëren naar CD’s of USB sticks en verzenden van foto’s: de gasten kunnen dat allemaal zelf doen.

In de galerij is het voor gasten mogelijk om foto afdrukken te bestellen. Voor elke fysieke bestelling ontvangt de gast eveneens een gratis digitale versie op hoge resolutie. Het is ook mogelijk grotere afdrukken om in te kaderen, foto op canvas, dibond of MDF te bestellen. De bestelde foto’s kunnen ofwel worden opgehaald te Mechelen of worden rechtstreeks opgestuurd.

Persoonlijke app met de meest memorabele foto’s

Duid in de persoonlijke galerij jullie meest memorabele en mooiste foto’s aan van het huwelijksfeest en de fotosessie. Van deze galerij wordt een app gemaakt die je op de smartphone en tablet kan installeren. Op die manier heb je deze foto’s voor altijd op zak en kan je heel makkelijk en snel de leukste momenten opnieuw meemaken. Deze app zal voor altijd blijven werken!

Huwelijksalbum

Een huwelijksalbum is één van de meest duurzame mogelijkheden om herinneringen en foto’s decennia lang bij te houden. Mijn huwelijksalbums worden in Italië met de hand vervaardigd en wordt gemaakt met de best mogelijke materialen.

Maar ook aan de opmaak van het album wordt heel veel zorg besteed. Indien gewenst kan via de persoonlijke galerij een selectie worden gemaakt van foto’s die zeker niet mogen ontbreken in het album. De opmaak van het album start zodra alle foto’s werden aangeleverd, er een eventuele selectie van favoriete foto’s werd gemaakt en de volledige betaling werd ontvangen.

Reken voor de opmaak van het album op ongeveer 10 weken. Zodra de opmaak klaar is bezorg ik jullie een digitale versie ter goedkeuring. Na goedkeuring van het album mag je op minimum 4 weken productietijd rekenen. Ik verzeker je dat het het lange wachten waard is!

De keuze van het album wordt bepaald bij de offerte. Details zijn aanpasbaar tot de finale factuur wordt opgemaakt.

De mogelijkheden van afwerking en opties zijn eindeloos. Ik heb een een aantal standaard opties die de afgelopen jaren telkens veel succes kenden. Hiervan afwijken is uiteraard mogelijk zodat we samen een uniek pareltje kunnen samenstellen. De precieze keuze van het album en alle opties wordt liefst voor de aanvang van het huwelijk gekozen. U doet er overigens extra voordeel mee: wordt een album samen met de reportage besteld is een verlaagd btw-tarief van slechts 6% mogelijk. Wordt het album pas na het huwelijk besteld geldt het tarief aan 21%.

Offertes op maat zijn altijd mogelijk.